Hvad bruges kryptovalutabørser til

Begrebet kryptovalutabørser eller bare kryptobørser dækker over et virtuelt sted, hvor du kan handle med kryptovalutaer.

Det vil sige de digitale valutaer, som kun eksisterer online. De valutaer kan du ikke handle i en almindelige bank. Det foregår på en kryptobørs.

Forskellige kryptobørser

Der findes ret mange kryptobørser. De er groft sat opdelt i to forskellige slags. Der er de rene kryptobørser og de blandede kryptobørser.

I de rene børser kan du kun købe og sælge med diverse kryptovalutaer. I de blandede børser er det muligt at gøre med almindelige penge. De blandede børser er dem, der er nemmest at agere i, derfor anbefales de til begyndere og alle dem, der ikke er meget nørdet omkring alt det med kryptovaluta.

Især som begynder kan det være noget af en opgave at hitte rundt i denne nye verden.

Der er forskel på, hvilke børser, der handler med hvilke valutaer

Der findes mange kryptobørser. Der kan godt være en del forskel på dem. Det er for eksempel ikke alle børser, der handler med alle slags kryptovalutaer. Vil du gerne købe en bestemt slags coins, så må du finde en børs, der handler med netop den slags, som du er på udkig efter. Det er nemmest at finde nogle der sælger og køber bitcoins, da det den mest kendte kryptovaluta. Det var bitcoin der startede hele den digitale valuta trend, som vi ser i øjeblikket.

Hvis det er en meget kendt valuta, som bitcoin, så vil de fleste børser have mulighed for at handle med dem.

Sikkerheden på de virtuelle børser

Der kan også være ret stor forskel på, hvordan sikkerheden, kvaliteten og brugervenligheden er på de enkelte børser. Da du nok gerne vil have så god en kvalitet, så god en sikkerhed og så god en brugervenlighed som muligt, så kan du sætte dig godt ind i den børs, du har udset dig, inden du bruger den.

Med hensyn til sikkerheden så vil du nok især sætte stor pris på, at den er så god, at det er forsvarligt at have et økonomisk mellemværende med den pågældende børs.

Undersøg om kryptobørsen er forsikret imod hackerangreb, og om du kan bruge 2FA. Er svaret positivt for begge spørgsmåls vedkommende, så bør du kunne være sikker nok til at bruge den børs.

De to ting, du så kan gøre selv, det er, at du kan sørge for at huske at slå 2FA til og at huske aldrig at dele dine loginoplysninger med andre. Så kan du ikke gøre ret meget mere for at sikre dig.

Generelt kan man sige, at de store kryptovalutabørser er mest sikre. Du kunne jo holde dig til sådan en til at starte med.