Skab den ultimative hjemmehygge

Hvis man virkelig vil have den perfekte atmosfære i hjemmet, er der absolut ingen undskyldning for ikke at gøre noget ved det. Der skal ikke altid så meget til, før man får skabt noget, man virkelig er glad for, men sommetider skal man måske lige skubbes lidt i den rigtige retning. I denne artikel giver vi dig inspiration til det projekt.

Ingen skal tro, at indretning er nemt, for det har det aldrig været. Der findes tusindvis af forskellige holdninger til, hvad god indretning er, og det afhænger egentlig også ganske ofte af, hvor meget plads man har, hvad man ellers prioriterer, og hvordan hjemmet er bygget op. Heldigvis findes der dog en række generelle ting, som virker i de fleste tilfælde, og som med de rette bøjninger vil kunne fungere mange steder.

Og det er netop disse ting, vi vil tage fat på nedenfor. Det handler ikke om, at der findes én rigtig måde at gøre det på, men at man med disse ting i hvert fald har gode forudsætninger for at lave noget, som kan blive rigtig lækkert.

Få en væghængt pejs

Den første ting på listen er lidt af en lækkerbisken. Der er tale om en væghængt biopejs, som vel i manges øjne er en helt ideel ting, hvis man skal skabe hygge. En væghængt biopejs er, som navnet indikerer, hængt op på væggen, og den hænger derfor naturligvis i et noget andet leje, end man ellers er vant til fra eksempelvis en fritstående gulvpejs.

Fordelene er til stede ved begge typer, men med en væghængt pejs sørger man først og fremmest for at spare gulvpladsen, hvilket i manges øjne er meget ideelt. En pejs på jorden fylder naturligvis noget, og her vil den væghængte model komme det problem til livs. Det giver samtidig noget andet, at man kan kigge op på pejsen, som selvfølgelig hænger i den højde, man ønsker sig det.

En væghængt biopejs er samtidig en rigtig fornuftig investering, fordi den selvsagt kan varme hjemmet op, når det er nødvendigt. I de varme måneder kræver det selvfølgelig ikke meget, mens det i de koldere måneder er mere nødvendigt. Derfor kan man sige, at man faktisk bruger sin pejs i de årstider, hvor man har allermest brug for hygge og en god stemning, hvorfor den er helt ideel.

Vælg dine møbler med omhu

Når man skal indrette, skal man selvfølgelig bruge en del tid på at vælge de rigtige møbler. Nogle tænker, at det er et hurtigt overstået emne, for man skal jo bare have noget, som passer nogenlunde ind i stilen. Man kan dog ret hurtigt gå galt i byen med sine møbler, og derfor er det et område, man med fordel kan bruge en hel del tid på.

Det gælder eksempelvis, når man skal vælge sofaen, som selvfølgelig skal give den fornødne mulighed for afslapning til det rigtige antal personer. Hvis stuen er et privat sted, hvor man ikke inviterer gæster hen, så er det måske ikke nødvendigt med så store sofagrupper. Er man derimod den klassiske vært, som altid har gæster hjemme, så bør man måske tænke i nogle lidt andre baner.

Det samme gør sig gældende, når man skal vælge tilhørende møbler til sofaen. Måske skal man have en speciel stol, som passer ind i samme stil, og sofabordet skal naturligvis også være af den rette størrelse. Skal man sidde at drikke kaffe her, eller er det udelukkende et sted, hvor man kan sætte en blomst til pynt? Sådanne tanker kan man med fordel gøre sig, når man kigger efter møbler.

Gå ikke ned på nips

Selvom man hurtigt kan blive træt af, at der er for meget nips rundt omkring, så er det også hurtigt med til at præge hjemmet og gøre det hyggeligt. Derfor er det altid en god regel, at man ikke skal have for lidt nips. Det betyder ikke, at man bare skal overfylde hjemmet med en masse skrammel, men hvis der er alt for tomt, kan det hurtigt virke kedeligt og upersonligt.

Man skal derfor lede efter den ideelle balance, hvor der er personlighed over det, men hvor man selvfølgelig stadig ikke føler, at man har overfyldt alle overflader med småting.