En helt igennem nødvendig luksus

Hvis du ikke har haft en opvaskemaskine, så ved du ikke, hvilken luksus det er, at det eneste, du skal gøre, er at tømme opvaskemaskinen og ikke bruge tiden på at vaske op og stå med hænderne i vand i timevis. Hvis du har haft en opvaskemaskine, så ved du også, at det er en maskine, som du helst ikke vil undvære, og skulle det ske, at den går i stykker, så vil du gerne have en ny installeret så hurtigt som muligt.

De moderne opvaskemaskiner kan det hele

Materialerne til installationen er ganske få. Der er nemlig ikke mange ting, som du skal have, udover selve maskinen, men din forsikring siger, du skal have en opsamlingsbakke, som opvaskemaskinen skal stå på, for ellers dækker forsikringen ikke, skulle maskinen gå hen og lække.

Til selve installationen skal du faktisk kun bruge de remedier, som er med i den pose, som normalt vil følge med opvaskemaskinen, når du køber den. Det er spændebånd, som skal sikre, der ikke er lækager, og så er der ikke så meget andet, som skal monteres.

Den kræver selvfølgelig adgang til vand

Det kan selvfølgelig være, du skal have skabt passage ind til skabet under vasken for at kunne få adgang til vandet, og der skal du bruge et kopbor og en boremaskine. Så er det ganske enkelt at få boret det hul, du skal bruge, og så er installationen ganske enkel derefter. Du kan let sætte tilløbet på den ekstra ventil, der er på vandet, og alle maskiner i dag kører på 220 volt, så der er ingen grund til at skulle montere noget som helst, det er bare at sætte den i stikket. Det betyder også, at du ikke behøver at få fat på en elinstallatør til arbejdet.

Hvis du skal montere en ekstra hane, som vandtilførslen skal monteres på, så er det straks en større omgang, og så skal du til at skille vandinstallationen ad. Så bliver det til noget, som er meget mere omfangsrigt end det, som du eller skulle gøre.

Værktøjet har de fleste i forvejen

Til den almindelige installation, hvor du ikke skal til at montere en ekstra hane, er det virkelig begrænset, hvad du skal bruge af værktøj. Du skal bruge en skruetrækker til at sikre, dine spændbånd sidder ordentligt fast, og så skal maskinen sættes i stikkontakten. For at sikre maskinen står stabilt og jævnt, så kan det være, du skal justere lidt på de ben, som maskinen har, for at den vil stå lige, men ellers er du klar til brug på ingen tid.

Hvis du skal til at montere en ny hane, så skal du til at finde nogle flere stykker værktøj frem, og du skal også til at knokle lidt hårdere. For så skal du til at skille vandrørene ad, og det kræver en rørtang, og du skal huske pakgarn og fedt til at sikre, det er vandtæt, når du monterer den nye hane, for du vil ikke have en lækage i køkkenskabet.

Du bliver glad for resultatet

Mange kigger efter, om der er en opvaskemaskine eller om der er klargjort til en, når de skal flytte. Det betyder så meget i en travl hverdag at have en maskine, der kan klare de kedelige arbejdsopgaver for dig. Hvor det tidligere var det at have en almindelige vaskemaskine så betyder opvaskemaskinen også rigtig meget nu om dage.

Bare det, at der er klargjort til en, uanset om det er en skabsmodel eller en af de lidt mindre, der kan stå på bordet, så har det en stor betydning. Som sagt er det lidt en luksus, men det er en luksus, som alle efterhånden betragter som en nødvendighed i hverdagen.

De helt store er selvfølgelig de mest populære, for her er der mulighed for også at vaske alle gryder og pander af. Men alt er bedre end ingenting, og selvom du ikke har meget plads i dit køkken, så kan du finde en løsning. Der er nemlig også en mellemting mellem bordmodellen og den klassiske og store, og det er en smallere udgave, der ikke optager et helt skab, men som alligevel kan rumme en hel del. Så kan du stadig finde plads til både den og alt det andet, der skal kunne være i et køkken.